top of page
תמונת הסופר/תיעל דרור

חוזרים לבית הספר: איך מכינים כריכים טעימים לתיכוניסטים?

עודכן: 20 באוג׳ 2018


לא קל לשבור את הראש בכל בוקר איזה כריך להכין לבית הספר. פעם, כאשר הם עוד היו קטנים, היה אפשר די בקלות להציע להם לבחור מתוך 2-3 אפשרויות קלות להכנה. אבל בגיל ההתבגרות זה כבר סיפור אחר לגמרי! לפעמים להכין כריך לבית הספר שלא יישאר בתיק וגם יגרום להנאה בעת האכילה, נראת משימה מאתגרת במיוחד. הבעיה מחמירה ככל שהילד גדל והדרישות שלו מהכריך עולות. בדיוק בשביל זה אני כאן! הכתבה הזו באה לענות על השאלה הבאה: איך להכין כריכים שווים לתלמידים בגילאי 16-18 שיהיו מספיק טובים, טעמים ומזינים?


חשוב מאד למצוא ביחד עם הילד איזה סגנון כריכים הוא אוהב

השלב הראשון:

אני הייתי בודקת איזה כריכים של "בתי קפה" הם אוהבים, וביחד איתם מחליטה איך להכין הכי קרוב למה שהם מכירים מהתפריט של בית הקפה. למשל להסתכל בתפריטים של "ארומה", "קפנטו", "ארקפה", "ארומה", "קפה-קפה" או "קפה גרג" ולבחור מתוך הרשימה את הכריך שהילד שלכם רוצה לקבל בבוקר לבית הספר. לא ללכת ולקנות אותו אלא להכין מראש בבית את כל המצרכים ופשוט להכין בבוקר.

שימו לב כמה זה יכול להיות פשוט, אם מקשרים את הכריכים שמכינים לבית הספר לכריכים המוגשים בבתי קפה, זה מיד עושה את הכריך הרבה יותר אטרקטיבי...

לדוגמאות לכריכים של בית קפה שיכולים להתאים לבית הספר:

  • "כריך רוסטביף"- להכין עם פרוסות של כתף בקר, רוטב חרדל/פסטו וירקות שהילד מוכן לשלב.

  • "כריך סביח"- יש בו טונה, ביצה קשה וממרח חצילים (למשקיעים במיוחד אפשר כמובן להכין חציל קלוי מראש).

  • "כריך האבוקדו"- עם ביצה הקשה, חרדל דיזון/פסטו ועגבניה.

  • "כריך בריאות"- גבינה בולגרית, ממרחים, חסה, בצל ונבטים.

  • "כריך שקשוקה"- שקשוקה בשילוב ירקות לפי בחירת הילד, אפשר לשלב מריחה של חומוס/פסטו

  • "כריך איטלקי"- גבינת מוצרלה, ממרח עגבניות מיובשות, עלי בזיליקום טריים, זיתים.

  • "כריך אנטיפסטי" גבינה בולגרית, ממרח פסטו, רצועות של פלפלים קלויים/אפויים בשני צבעים. אפשר גם לשלב קישוא/חציל אם הילד אוהב.

יש עוד הרבה דוגמאות לכריכים מושקעים שמוגשים בבית הקפה. רק צריך להסתכל בתפריט ורשימת המרכיבים של כל כריך מופיעה במלואה.



השלב השני:

אם ממש משקיעים, אפשר לרכוש את סוג הלחם בו משתמש בית הקפה ואף את הממרחים המיוחדים שלהם, כי חלק גדול מהמקומות גם מוכרים אותם לקהל הרחב, שווה לשאול במקום. מומלץ מאד לעשות עם הנער/ה סיבוב מקדים ולרכוש את כל המצרכים מראש, תוך כדי תכנון אופי הכריך לימי הלימודים.

דוגמה נוספת לשדרוג הטעם בלי הרבה מאמץ:

קנו ממרחים שווים: פסטו, ממרח זיתים ירוקים, ממרח זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, עגבניות מיובשות עם אגוזים, צ'ימיצ'ורי ועוד.

תופתעו בעצמכם לראות איך כריך הטונה/חביתה/ביצה קשה ואפילו הגבינה הלבנה משתדרגים, כאשר משלבים בתוכם ממרחים מיוחדים. זה לא דורש הרבה עבודה אבל נותן אפקט גדול של טעם מושקע במיוחד.

תוספות מעניינות- זיתים מיוחדים (לא כממרחים), ירקות חמוצים שהם אוהבים, עגבניות מיובשות (שלמות, לא כממרח), תירס ננסי, לבבות דקל פרוסים, גרגירי חומוס ועוד.

מילה לסיום

נכון, זה דורש קצת יותר השקעה ברכישת המצרכים מראש ותכנון מוקפד של הרכב הכריך לפי המתכון של בית הקפה, אבל הכריך יוצא הרבה יותר מושקע "ושווה" מבחינת הנער. ואם המטרה הסופית הושגה- הילד אכל ונהנה ולא החזיר הביתה, סימן שאנחנו כבר בדרך הנכונה.


317 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page