כולנו, בתיאוריה, רוצים לאכול פחות ולרדת במשקל. קל להגיד וקשה לעשות, כאשר יושבים מול צלחת מלאה והרעב מכרסם בבטן. מה עושים כדי לאכול פחות? איך מתמודדים עם תחושת הרעב או תחושת השובע המאחרת להגיע? איך דואגים למלא את הקיבה - לא בקלוריות מיותרות ובכלל, איך להאריך את תחושת השובע שלא מקלוריות ריקות?
להלן 4 טיפים היכולים לעזור לכם לאכול פחות ולהיות שבעים יותר:
1. לאכול לאט
האמת שמדובר בטיפ הכי בריא והכי נכון לירידה במשקל, אך טיפ קשה מאד ליישום, למרבית האנשים האוהבים לאכול. לאכול לאט אומר ללעוס לאט, להנות מכל ביס וביס ולא לבלוע הכל בקצב מטורף. לאכול לאט אומר שגם תנועת היד עם המזלג נכנסת להילוך נמוך ואנו בוחנים ומסתכלים על מה שאוכלים ואפילו מצליחים לדבר עם הסובבים ולא בפה מלא. בשל הקצב האיטי של האכילה, נוכל לאחר כמות קטנה יחסית של מזון, להרגיש שבעים (כי הורמון הגרלין הגיע כבר למוח) ולהסתפק בסה"כ בכמויות קטנות יותר של אוכל בארוחה.
2. לכלול בארוחה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים הם הקליפה או הגבעולים של המזון שמקורו מן הצומח. מדובר בפחמימות שאינן מצליחות להתפרק במעי ולכן הן לא מספקות קלוריות לגוף! הסיבים אפילו גורמים לשרירי מערכת העיכול לשרוף יותר קלוריות בזמן תהליך העיכול ולכן הם מומלצים לכל מי שרוצה לרדת במשקל. בנוסף לכך יש לסיבים התזונתיים השפעה ניכרת על מידת השובע אותו נרגיש במהלך הארוחה ובמיוחד לאחריה. שילוב של סיבים תזונתיים בכמות גבוהה, בכל ארוחה מאפשר לנו להתמלא מהר יותר, במשהו שלא מספק קלוריות ואף לוקח לו זמן רב יותר לצאת מהקיבה (כי הרי מנסים לפרק אותם ולא מצליחים). השהייה הארוכה של הסיבים בקיבה גורמת לתחושת שובע ארוכה יותר לאחר הארוחה וכך אנו אוכלים פחות בשעות הבאות.
חסרון - על מנת להנות מהסיבים התזונתיים ולא ההפך (לסבול מכאבי בטן, עצירות ונפיחות) חייבים לשתות הרבה מים, במקביל לאכילת הסיבים התזונתיים.
3. לחכות 30 ד' לפני שאוכלים עוד דבר
גם אם לא הצלחנו לאכול לאט, לשתות הרבה מים או לאכול משהו קטן לפני הארוחה עצמה, עדיין יש לנו תקווה. פעמים רבות אנו רוצים להמשיך לאכול כי האוכל טעים לנו או שאנו רגילים במשך שנים לקינוח מתוק לאחר האוכל (גם אם לא ממש רעבים). על מנת להפטר ממנהג זה ולבדוק האם באמת אנו רעבים, מומלץ לחכות 30 ד' לפחות בין סיום הארוחה לקינוח או לאכילה של דבר נוסף, אם אנו מרגישים רעבים. תופתעו לגלות שאם באמת תשמרו על מרווח של 30 ד' בין הארוחה לקינוח במשך שבוע לפחות, תראו איך הצורך במתוק יורד וגם תחושת הרעב נרגעת מאד לאחר 30 דקות של המתנה. ואם אתם עדיין רעבים, קחו פרוסת לחם עם ממרח (אפשר גם ריבה או דבש כדי שיהיה מתוק בפה), אך אל תתפתו למאכלים הקטנים והחמקמקים, כמו נשנושים מתוקים או/ו מלוחים שאינם משביעים ועלולים רק לפתוח את התיאבון...
4. נפחו את הגודל של האוכל (לא את הקלוריות)
הטיפ הזה מיועד לכל מי שאוכל עם העיניים. יש אנשים ששכחו מזמן מהי תחושת השובע והם מרגישים מסופקים רק לאחר שראושאכלו, בפועל, כמויות גדולות של מזון. מה עושים? איך אוכלים מעט קלוריות אך מרגישים שבעים? פשוט מאד מגדילים את המראה של האוכל בעזרת כמה טריקים פשוטים.
למשל במקום לאכול פרוסה אחת של לחם רגיל עם גבינה, מכינים כריך משתי פרוסות לחם קל וממלאים בהרבה ירקות המקנים לכריך נפח גדול. המחיר הקלורי יהיה מאד דומה, אך תחושת השובע עשויה להיות הרבה יותר גדולה כאשר מחזיקים ביד את הכריך הנפוח וצריך גם לפתוח את הפה "גדול גדול", בכל פעם שלוקחים ביס. דוגמה נוספת היא למלא את הצלחת בסלט ירקות, ירק מבושל או כל תוספת אחרת של ירקות לצד הבשר ותפו"א. עבור הרבה אנשים צלחת חצי ריקה עם כמות, קטנה יחסית, של אוכל, רק פותחת את התיאבון ולכן מילוי הצלחת במזון דל בקלוריות יכול לתת תחושת שובע בתחילת הארוחה וכמובן מלאות בסופה. טיפ נוסף הוא פשוט לאכול בצלחת יותר קטנה ואז גם מעט אוכל יראה לנו משביע וכמובן שזה יהיה טוב לגזרה.
Comentarios