לא פשוט לשמור על דיאטה, ובכלל לעשות שינוי בהרגלי החיים לאורך זמן. זה דורש התארגנות, שינויים, ויתורים והכנות מראש. לפעמים אנחנו מאד רוצים להצליח לעשות תהליך בריא של ירידה במשקל אבל מרגישים שיש יותר מידי מכשולים שפוגעים בהצלחתנו. מה עושים? השלב הראשון הוא להבין שזה כן בידי שלנו! להחליט שאנחנו לוקחים אחריות ויוצרים את המציאות שתאפשר לנו להצליח בדיאטה. יוצרים את המציאות שתתאים לנו! איך עושים את זה?
הכתבה התפרסמה לראשונה באתר YNET בתאריך 8.9.21
לפעמים אנחנו מוותרים לעצמנו, מתעצלים או מרגישים שאין טעם להמשיך להשקיע כוחות ואנרגיות בתהליך שכל כך רצינו להצליח בו, רק בגלל שיש יותר מידי מכשולים. נכון, לא הכל בשליטתנו אבל בואו נודה שלפחות 80-90% בידיים שלנו כאשר מסתכלים על אורח החיים. הגיע הזמן לעשות שינויים קטנים כדי להתאים את המציאות בצורה יותר טובה לתהליך בו רוצים להצליח. לפעמים זה אומר להתארגן מראש ולעשות הכנות. במקרים אחרים דווקא להימנע מקניות של פיתויים או תכנון נכון יותר שקניות שיעזרו לנו לקדם את התהליך.
במיוחד לכבוד השנה החדשה, אספתי את 10 הטיפים הכי חשובים ליצירת מציאות שתאפשר לכם לעשות שינוי בריא בצורה טובה ונוחה. כן, זה דורש בהתחלה התארגנות ותכנון, אבל בהמשך הסביבה תהיה יותר תומכת, המציאות יותר מותאמת לכם.
10 טיפים לשינוי מציאות להצלחת הדיאטה
1. ירקות חתוכים במקום נשנושים- אתם מאד רוצים הצליח להפסיק לנשנש כל הזמן חטיפים ומתוקים בין הארוחות, אבל לא מצליחים להביא את עצמכם לשטוף ולחתוך ירקות במקום.
מה עושים? מכינים מראש קופסה עם ירקות שטופים וחתוכים שיהיה כייף לנשנש במשך היום. אם אתם יוצאים מוקדם בבוקר לעבודה, הכינו את הקופסה אפילו ערב קודם ושימו במקרר לקראת הבוקר הבא.
2. להיגמל ממיצים- רוצים לעבור לשתות יותר מים ולא מצליחים כי כל הזמן נמשכים למיצים מתוקים (רגילים/דיאט). אתם מרגישים שברגע שאתם פותחים את המקרר תמיד היד נשלחת למיץ ולא למים?
מה עושים? מפסיקים לגמרי לקנות בקבוקי מיץ הביתה! כן, זה דרסטי אבל זו הדרך ״להיגמל״ מהרגל מאד ממכר. אם יכולים להחליט למשל בהתחלה שלא קונים בכלל כל השבוע ורק בסוף שבוע קונים בקבוק אחד לכל המשפחה, אם קשה לכם להפסיק הכל בבת אחת.
3. אין זמן לחתוך סלט- מאד אוהבים ירקות אבל מתעצלים לחתוך סלט. מרגישים שזה ממש ״מבצע״ שדורש השקעה רבה ואין לכם כוחות כאשר אתם מגיעים עייפים הביתה?
מה עושים? אחד הדברים החשובים הוא להבין שצריך לצאת מ״קיבעון העצלנות״. חיתוך סלט לוקח בדיוק 5 דקות וזה לא ״מבצע״ מסובך. עשו תורנות בבית שכל יום משהו אחר מבני הבית יחתוך סלט לכולם. אם רק אתם בעלי האחריות על חיתוך הסלט, נסו לקבוע ימים קבועים בהם מכינים בערב/צהרים סלט ותכננו את קניית הירקות לפי זה. אפשר למשל להחליט לחתך סלט בערב בכמות גדולה, חלק לשים בקופסה אטומה במקרר, בלי לתבל. סלט זה יוכל להישמר עבורנו למשל לארוחת הצהרים מחר. כך נוכל לשלב יותר ארוחות עם סלט בתפריט היומי.
4. יש יותר מידי פיתויים בבית- קשה להפסיק לאכול כאשר יש כל הזמן פיתויים מול העיניים בבית. גם כאשר קונים כיבוד ״עבור האורחים״ כאשר יודעים שיש משהו טוב בארונות, קשה לנו להתאפק.
מה עושים? פשוט לא קונים! אם הפיתויים שנמצאים בבית מקשים עליכם להתרכז ולהימנע, החליטו שאתם מפסיקים לקנות אותם. כמובן אפשר לקנות בסוף שבוע כיבוד טעים לפי טעמכם, אבל החליטו שביום ראשון לא נשארים יותר פיתויים בבית! זו בהחלט החלטה חשובה לשינוי המציאות בה אתם גרים.
5. פיתויים במקום העבודה- יש הרבה פיתויים במקום העבודה ותמיד כאשר רוצים לעשות הפסקה, כאשר משעמם או עייפים, הולכים ומצטיידים ב״משהו טעים״.
מה עושים? תמפו מראש את מקום העבודה בו נמצא ״אזור הפיתויים״ ונסו להימנע פיזית מלהיכנס אליו יותר מידי פעמים (אם אתם לא מוכרים). נכון, זה לא פשוט בכלל אבל חשוב שתחליטו שכאשר אתם עושים הספקות התרעננות, אתם רק שותים, לא אוכלים!
6. ארוחות משפחתיות וחג- אל תקלעו למצב שאתם מוזמנים לארוחה גדולה וחגיגית ומרגשים שנתקעתם. ש״אין לכם מה לאכול״ שיכול להתאים לתהליך הדיאטה.
מה עושים? יוזמים מראש ומכינים חלק מהכיבוד שיתאים למה שאתם צריכים. מביאים אותו אתכם ותורמים לארוחה החגיגית וגם יודעים שיש לכם בסיס טוב לארוחה בריאה.
7. אוכלים את השאריות של הילדים- למה אתם אוכלים מצלחת של אחרים? אתם הרי יודעים שאתם לא רעבים וזה שהילד לא סיים את כל האוכל בצלחת לא אומר שזה מחכה לכם!
מה עושים? ברגע שהילד אומר שהוא סיים, מורדים את הצלחת וזורקים לפח את השאריות. אל תעשו לעצמכם הנחות, אם זה ישאר מול העיניים שלכם, בסוף לא תוכלו לעמוד בפיתויי ותאכלו את השאריות. עדיף לזרוק לפח מאשר שזה ידבק לכם למותניים!
8. אימון בוקר- קשה לקום? מכבים את השעון וחוזרים לישון? למרות שהחלטתם ערב קודם שמחר אתם קמים מוקדם ועושים ספורט לפני יום העבודה, אתם פשוט מוותרים לעצמכם וחוזרים לישון.
מה עושים? מכינים את בגדי הספורט והנעלים ערב קודם ליד המיטה. כאשר השעון מצלצל פשוט קמים, מתלבשים ולא חושבים יותר מידי (כן, לעשות הכל על ״טייס אוטומטי״). מתארגנים ויוצאים!
9. אימון ערב- אין כוח, אנחנו עייפים, הילדים צריכים עזרה בבית ועוד הרבה תירוצים שמקשים עלינו לחזור מהעבודה ולהצליח לצאת מהבית שוב כדי לבצע אימון/פעילות.
מה עושים? מכינים תיק אימון במכונית. לא נכנסים בכלל הביתה! אם רוצים לצאת לריצה/הליכה, שימו את נעלי הספורט במכונית, החליפו לציוד המתאים וצאו לאימון. זה נכון גם בהקשר לנסיעה מיד אחרי מהעבודה אל חדר כושר והסטודיו.
איזה מציאות אתם רוצים לשנות כדי המצליח?
יש עוד הרבה טיפים שיכולים לעזור לכם לשנות את המציאות כדי שתהיה יותר תומכת בתהליך השינוי שאתם עושים (תזונה ופעילות). לקראת השנה החדשה קחו רגע לעצור ולחושב/לנתח מה הם המכשולים שמפריעים לכם בהצלחת תהליך הדיאטה. עשו רשימה ונסו למצוא פיתון איך אתם ״משנים את המציאות״ כדי שהמכשול יוסר ותוכלו לחוות יותר תחושות של הצלחה וסיפוק מן התוצאה.
Comments