top of page

מתכונים

מאפה ריקוטה וחמוציות

מאפה אישי ריקוטה וחמוציות
12 יחידות

קטגוריות: צמחוני, עשיר בסידן

צילום: תמר גרין

 

חשוב להקפיד על כמות גבוהה של סידן בתפריט היומי בכל גיל אבל בגיל הילדות וההתבגרות זה חשוב במיוחד כדי לאפשר בניית עצמות תקינה וצמיחה לגובה. מכיוון שיש לי ילדים צעירים אני מאד עירנית לנושא הסידן אצלם בתזונה. הבן הבכור שלי אלון, מאד אוהב חמוציות והוא נתן לי את הרעיון להכין מאפה מתוק בשילוב חמוציות.

 

בזמנו גרנו בארה״ב ולא כל המצרכים שרציתי היו ברשתי (לא כל מה שהכרתי בישראל היה אפשר לקנות בקליפורניה). כאשר מצאתי גבינת ריקוטה החלטתי שאני מנסה ליצור מאפים אישיים (מאפינס) במתיקות עדינה בשילוב חמוציות, כי אצלנו בבית גרסת ה״מאפניס״ היתה אהובה במיוחד. לאחר כמה ניסיונות הצלחתי להגיע למתכון מנצח שזכה לתישבוחות רבות לא רק בקרב הילדים שלי אלא גם בקרב חברים, בני משפחה ולקוחות שהיו אצלי בקליניקה.

 

כן, המתכון מתאים גם למי שרוצה לרדת או לשמור על המשקל. הוא נהדר לאנשים שרוצים לעשות שינוי בריא בהרגלי האכילה ועדין להנות ממשהו מתוק וטעים. 

​המתכון:

 

הבלילה:
•   גביע (200 מ״ל) יוגורט 1.5-1.7%
•    2 קופסאות של גבינת ריקוטה 5% (250 מ״ל כל אחת).
•    4 כפות סוכר (44 גרם)
•    2 ביצים L
•    2 כפות קמח תופח או 2 כפות קמח רגיל+ כפית אבקת אפיה (20 גרם)
(מומלץ לערבב מראש את הקמח ואבקת האפייה, לפני ההכנסה לבלילה).
•    כפית תמצית וניל
•    רבע כוס חמוציות (35 גרם)
•    לגיוון- אפשר להוסיף 1 כף גרדת לימון

2 כפות שמן לשימון התבנית/מנג׳טים או תרסיס שמן.

ציוד- תבנית 12 שקעים להכנת המאפים האישיים.

​מנג׳טים מנייר/סילקון (לא חובה)

 

הוראות ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד לקבלת בלילה אחידה. מתחילים בערבוב מוצרי החלב ואז מוסיפים את החומר היבשים, ביצים, וניל ובסוף את החמוציות.

משמנים את השקעים בתבנית (או את המג׳יטים) בתרסיס שמן או עם מעט שמן בעזרת מברשת.
ממלאים את הבלילה בתוך 12 השקעים של התבנית בצורה אחידה.


אפיה:

מחמים מראש את התנור לחום של 220 מע״צ
מכניסים את התבנית למשך 10 דקות לחום הגבוה בתנור.
מורידים את החום ל-180 מע״צ למשך 40-45 (עד שהחלק העליון של המאפינס מקבל צבע שחום).

מכבים את התנור.

מומלץ להשאיר בתנור הכבוי לעוד 30-60 דקות כדי שיתקרר בהדרגה.


הערה- בתחילת האפיה המאפינס מתנפחים מאד ועולים. לאחר סיום האפיה הם יורדים ונשארים נמוכים. זה בסדר וכך זה צריך להיות (לא להיבהל שהמאפינס "נפלו" בסיום האפיה).

טיפ- את המאפה ריקוטה אני ממליצה להכין יום לפני שרוצים להגיש אותו. לתת לו יום אחד ״לשבת לנוח״ במקרר בכלי סגור ולהגיש אותו רק למחרת. בעיניי הטעם והמרקם משתבחים מאד ביום שאחרי האפיה.

 

ערך תזונתי למאפה אישי:
•    קלוריות- 86 קלוריות
•    שומן- 3 גרם שומן
•    חלבון- 6 גרם
•    סידן- 166 מ"ג סידן

בתאבון

מאפה ריקוטה וחמוציות אחרי האפיה
מאפה ריקוטה וחמוציות לפני האפיה
bottom of page