top of page

מתכונים

תבשיל בתנור מוכן

קדרת קוביות עוף בסויה וטריאקי
8-10 מנות

המנה של תבשיל הקדרה שמתחיל על הגז ועובר לאפיה כמעט של שעה בתנור בסיר ברזל כבר היא אחת המנות האהובות ביותר עלי ועל בני משפחתי. תבשיל קדרה של עוף ביחד עם אורז ותפוחי אדמה הוא ארוחה מלאה בסיר אחד. ירקות כמובן יתקבלו בשמחה בצד אבל את עיקר הארוחה יש לנו כבר בתוך הסיר. 

המתכון הזה עבר הרבה גלגולים אצלנו במשפחה מבחינת סוגי הבשר (טלה, קוביות בקר, שוקי עוף ועוד), תפו״א לעומת בטטה וגם התיבול השתנה מאד. הגרסה הסופית בתיבול של סויה וטריאקי היא המוצלחת ביותר בעיני בני משפחתי ולכן היא מלווה אותנו כבר שנים רבות.

יתרון גדול נוסף של המנה בעיניי, הוא היכולת להכין כמות גדולה בסיר אחד שתמיד נשארת גם ליום המחרת ושומרת על טעם נהדר. זה מאפשר לי להנות מהמנה גם בארוחות נוספות ביום-יומים שלאחר מכן (תלוי כמובן כמה אורחים הגיעו לארוחה המשפחתית בה הכנתי את הקדרה). יש אפילו כמה בני משפחה שמבקשים לקחת טייק-אווי של המנה איתם בסיום הארוחה :)

הקדרה נהדרת לימי חורף קרים אבל היא יחסית לא כבדה מבחינת התחושה לאחר הארוחה ולכן יכולה להתאים גם בקייץ, ולאורך כל עונות השנה.

המצרכים:

•    700-800 גרם חזה עוף טרי
•    1 כוס אורז בסמטי לפני בישול
•    2-3 תפו״א בינונים חתוכים לפרוסות דקות
•    2.5 כוסות מים רותחים
•    2 כפות שמן זית
תיבול
•    1/2 כוס טריאקי (מחולק ל-2 רבעים)
•    1/2 כוס רוטב סויה בסגנון סיני (מחולק ל-2 רבעים)
•    ½ כפית פלפל שחור גרוס דק/גס (לפי הטעם)
•    1 כפית  מלח

מרינדה (השרייה יום קודם)
•    ¼ כוס טריאקי
•    ¼ כוס רוטב סויה 

כלים- סיר ברזל כבד לאפיה בתנור (או כל סיר אחר שמיועד לבישול ארוך בתנור)


אופן ההכנה:


הכנה מראש (4 שעות לפני הבישול או יום קודם): 
חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות ומניחים בתוך קערה
מערבבים בכוס נפרדת: 1/4 טריאקי+1/4+ רוטב סויה ושופכים על קוביות העוף.
מכסים את הקערה ומכניסים למקרר עד לעת הבישול.

התחלת הבישול:
מחמים מראש את התנור ל-200 מע״צ.
מחמים בסיר על האש את 2 כפות השמן.
מכניסים את האורז ומערבבים בעדינות במשך 2 דקות.


מזיזים את האורז לצד אחד של הסיר ומכניסים את קוביות העוף במרידנה לצד השני.
נותנים לקוביות העוף להתבשל במשך 2-3 דקות עם ערבוב עדין עד שמחצית מהן משנות את צבען ללבן. 
מערבבים את קוביות העוף ביחד עם האורז בעזרת כף עץ (לא להיבהל כאשר חלק מהאורז מעט נדבר לתחתית, להוריד אותו בעדינות עם הכף).
מוסיפים את הרטבים (ממליצה מראש לערבב את ה-1/4 כוס סויה וה-1/4 טריאקי ביחד בקערה קטנה ורק אז להוסיף לסיר מעל האורז וקוביות העוף). 
מערבבים הכל ביחד בעדינות ונותנים עוד 2 דקות בישול ביחד.


מוסיפים לסיר 2.5 כוסות מים רותחים (את כפית המלח והפלפל שמים מראש בתור כוס המים הרותחים).

מערבים בעדינות.
מסדרים למעלה את פרוסות תפו"א באופן שיכסו את כל החלק העליון של הסיר.
חשוב מאד לוודא שהנוזלים מכסים את הפרוסות תפו״א.
מביאים את הסיר לרתיחה על האש ולאחר מכן מעבירים את הסיר המכוסה לתנור בחום 200 מע"צ למשך 50 דקות.

בתאבון

בישול האורז ביחד עם קוביות העוף בתחיל התהליך

תבשיל בסיר על האש
bottom of page