top of page

מתכונים

חצילים1_edited.jpg

פרוסות חצילים אופויות עם שמן זית ומלח גס
3-4 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני,  דל פחמימות

האם ידעתם?

עובדה מדעית ראשונה: החציל הוא הירק שסופג הכי הרבה שומן בעת טיגון.

כן, אפילו עשינו ניסוי במסגרת מעבדות החוג לתזונה כאשר למדתי בפק׳ לחקלאות ברחובות במסגרת התור השני. תוצאות הניסוי היו ״מבהילות״ מבחינת כמות השמן שהחציל ספג...

עובדה שניה (לא בהכרח מדעית, יותר טעם אישי): חציל מטוגן הוא אחד הדברים הכי טעימים שמשדרגים את הארוחה כולה (כריך, סלטים ובכלל כתוספת ליד המנה העיקרית). אבל, כאמור הם מכילים כמות גבוהה מאד של קלוריות ושומן!

מה עושים?

 

הטריק שלי הוא להכין את פרוסות החצילים בתנור/נינג׳ה בצורה שייתן תחושה/טעם של ״חציל מטוגן״ אבל בלי כמויות השמן הגדולות. נכון, פרוסות החצילים יוצאות אפוית ולא מטוגנות אבל דווקא הגרסה הזו שפחות נוטפת שומן (ולא מחייבת צרבת בסוף הארוחה) בעיניי הרבה יותר טעימה. ממליצה לכם לנסות ולטעום בעצמכם.

 

ההכנה קלה מאד ואפשר להשתמש בתנור או בנינג׳ה-גריל.

 

המצרכים:

  • 2 חצילים בינוניים-גדולים

  • 2-3 כפות שמן זית או תרסיס שמן זית

  • רבע כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לעובי של חצי סנטימטר ומניחים בקערה גדולה.

מורחים בעזרת מברשת את שמן הזית על גבי פרוסות החצילים באופן אחיד או מרססים בתרסיס שמן זית.

מפזרים את המלח הגס ומערבבים בעדינות.

מסדרים את פרוסות החצילים על גבי נייר אפיה בתבנית

 

תנור:

מחמים את התנור לחום של 200 מע״צ

אופים את החצילים במשך 35-40 דקות.

הערה- במידה ואתם אוהבים את החצילים שלכם יותר שרופים, אפשר להשאיר עוד 10 דקות.

 

נינג׳ה:

בוחרים בתוכנית ״ROAST״ על חום של 190 מע״צ, למשך 17 דקות

אחרי 12 דקות הופכים את החצילים לצד השני.

!בתאבון

                                               פרוסות חצילים מסודרות בנינג׳ה לקראת אפיה

חצילים2.jpg
bottom of page