מתכונים
משייר- חמוצים תוניסאים
8-10 מנות
קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני, דל פחמימות, עשיר בסיבים תזונתיים
צילום: תמר גריין
ירקות זה מאכל מאד בריא, אבל בואו נשדרג אותם קצת!
האם גם לכם נמאס לפעמים מהגרסה הקבועה של אותו סלט ירקות בארוחה?
מה לגבי לתת לירקות איזה ״טוויסט״ וטעם יותר מעניין?
מה דעתכם על להכין חמוצים טריים תוך שעות?
אני לא מדברת על החמוצים שמרתיחים ונותנים להם לעמוד לפחות 3 ימים על עדן החלון כדי ש״יתבשילו״, אלא דווקא אני מזמינה אתכם להכין חמוצים ״טריים״ שאפשר להכין בצהרים ולהנות מהם כבר בארוחת הערב (וגם בימים שלאחר מכן).
הפעם הראשונה שהכרתי חמוצים טריים בהכנה ביתית היתה אצל חמותי שרה סרוסי באשדוד. כאשר הגעתי אליה בפעמים הראשונות בימי שישי, נדהמתי לראות שהיא מכינה קערה ענקית (בגודל של גיגית כביסה!) של ירקות חמוצים טריים. כאשר הגיעו בני המשפחה והתאספו לארוחת השבת, ראיתי שהילדים מתגנבים למטבח ומנשנשים מהירקות המוחמצים. כל אחד אהב משהו אחר ושרה ניסתה בכל כוחה (אך ללא הצלחה) למנוע מהם ״לגנוב״ מהירקות.
עד ארוחת השבת כבר חצי קערה היתה ריקה!
האמת שזה מאד הפתיע והלהיב אותי לראות איך הילדים אוהבים את הירקות המוחמצים וכאשר הגיעו בשעה טובה גם הילדים שלי, הבנתי שיש כאן מתכון מנצח! גם הילדים שלי מלאי קריאות שמחה כאשר הם מגילים שהכנתי עבורם ״משייר של סבתא שרה״ כמו שקוראים להם בתוניסאית.
את המתכון הבא אני ממליצה לכם בחום לנסות כי הוא בריא מאד, עשיר בטעמים, דל קלוריות ואפילו אפשר לנשנש אותו חופשי בין הארוחות (רק לא להגזים!). הוא מתכון קל להכנה ויכול להשתלב בכל סוג של ארוחה; בכריך ואף בארוחה חמה או חלבית.
המתכון:
הרכיבים:
-
4 מלפפונים עם הקליפה- חתוכים למקלות
-
4 גזרים ללא קליפה- חתוכים לעיגולים
-
חצי ראש כרוב- חתוך לריבועים/פסים בינוניים
-
פלפלים ב-2 צבעים: ירוק, אדום, צהוב. חתוכים לרצועות בעובי חצי ס״מ
-
חצי ראש כרובית מחולך לפרחים קטנים-בינוניים
רעיונות לגיוון ירקות נוספים במנה- קולרבי, שומר, פלפל חריף (למי שרוצה את כל המנה חריפה), סלק (קחו בחשבון שיצבע את כל המנה....)
המרכיבים לתחמיץ:
• 2 כפות שמן זית
• 1/3 כוס חומץ טבעי
• 1.5 כפית מלח (אפשר מלח גס)
• מיץ מחצי לימון או חצי כפית מלח לימון.
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות ומכניסים לקערה גדולה
מערביים בנפרד את כל הרכיבים של התחמיץ- שמן, חומץ, המלח והלימון ושופכים מעל הירקות.
מערבבים היטב את הירקות עם התחמיץ מעבירים לכלי גדול עם מכסה או מכסים היטב את הקערה (אתם הרי לא רוצים ריח של חומץ אצלכם במקרר במשך שעות...)
מכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות. מומלץ כל שעתיים לערבב את הירקות כדי לאפשר לנוזלים להגיע בצורה אחידה לכל הירקות. אפשר בכל פעם שמערבבים לטעום ולהוסיף מעט תיבול אם רואים שיש צורך לחזק איזה טעם (חומץ/מלח).
ניתן להכין את הירקות המוחמצים יום קודם או באותו יום כמה שעות לפני הארוחה (למשל להכין בצהרים עבור ארוחת הערב).
טיפ: אפשר לאוכל במשך 3 ימים לאחר ההכנה.
ערכים תזונתיים:
מנה נהדרת של ירקות טריים מומחצים כאשר רוצים לגוון את הסלט המוכר ולשדרג את הארוחה כולה.
המנה עשירה מאד בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
המנה דלת קלוריות ונחשבת בתפקיד ״הירקות״ כמו כל ירק טרי אחר בתפריט של דיאטה.
מומלץ להכין כמות גדולה מראש שתהיה זמינה לשילוב בארוחות ואף יכול לשדרג כל כריך.
מתאים גם כנשנוש בריא בין הארוחות.
היזהרו לא ל"נשנש בלי הפסקה"!
עלול להיות ממכר...
בתאבון!