מתכונים
מרק פטריות טבעוני
4-5 יחידות
קטגוריות: ללא גלוטן, טבעוני, דל פחמימות
מרק פטריות הוא משהו שתמיד מזכיר לי את החורף. מרק עשיר וסמיך, מלא טעמים וערכים תזונתיים גבוהים. עם זאת, נמנעתי הרבה שנים מלהכין מרק פטריות כי לא אהבתי את המוצרים שהכניסו אליו כדי ליצור את ההסמכה (שמנת לבישול, חלב קוקוס, קמח, קורנפלור, חלב). המטרה שלי היתה לנסות לשמור על המרק כמה שיותר מבוסס על ירקות ולא להכניס מרכיבים שמבחינתי פחות מתחברים לעולם זה.
השימוש בקישוא במרק הפרטיות היה עבורי הפתרון!
הקישוא הוא ירק שסופג בקלות טעמים בעת בישול וגם המרקם שלו מתרכך מאד ומשתלב נהדר במרק. כאשר אני מבשלת את הקישואים ביחד עם הפטריות במרק וטחנת אותם הם מעניקים למרק מרקם סמיך-עדין, בלי לפגוע בטעם הדומיננטי של הפטריות. הטריק הזה מאפשר לי לא הכניס גלוטן (מתאים לצליאק), לא להכניס מוצרי חלב (מתאים לרגישים ללקטוז) ושמור עליו בגרסה הפרווה-טבעונית שיכולה להתאים למגוון גדול של סועדים.
בדרך זו של הוספת הקישוא והתבססות על ירקות בלבד להסמכה המרק דל קלוריות ודל פחמימות ויכול להתאים נהדר בכל תפריט דיאטטי או תהליך של שמירה על המשקל.
טיפ- לפני שאני טוחנת את המרק, אני מוציאה חלק מהפטריות לקערה נפרדת ומחזירה אותן למרק לאחר הטחינה. בדרך זו מתקבל מרקם מרק טחון-סמיך וביחד עם זאת נהנת למצוא חתיכות של פטריות בכל ביס. אם זה משהו שגם אתם אוהבים, ממליצה לכם לא לטחון את כל הפטריות ולהנות מהשילוב של הטעם הנהדר של המרק טחון וחתיכות הפטריות שנשארו שלמות.
המצרכים:
-
2 כפות שמן
-
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
-
2 סלסלות של פטריות (אפשר 2 סוגים)- שטופות וחתוכות לרבעים
-
2-3 קישוא בינוני חתוך לקוביות
-
2 כפות אבקת מרק פטריות
-
1 כפית מלח
-
2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחמים את 2 כפות השמן ומוסיפים את קוביות הבצל.
מערבבים בעדינות עד להזהבת הבצל.
מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים בעדינות. נותנים לפטריות בערך 5 דקות להתרכך עם הבצל ואז מוסיפים את הקוביות של הקישואים לעוד 5 דקות בישול ביחד.
מערבבים מידי פעם בעדינות כדי שלא ידבקו (הפטריות והקישואים אמורים להפריש מעט נוזלים).
מוסיפים לסיר 2 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גדולה.
כאשר המרק רותח מכסים את הסיר במכסה, מורידים לאש בינונית ומבשלים במשך חצי שעה.
מוסיפים את אבקת המרק והמלח לסיר. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 30 דקות.
לאחר שהמרק סיים את הבישול, מוצאים במצקת לקערה נפרדת חלק מהפטריות החתוכות שבמרק (כמות כמו חופן גדול של הפטריות). את שאר התוכן של המרק טוחנים למרקם אחיד במטחנה ידנית שמכניסים לסיר.
לאחר הטחינה, מחזרים את הפטריות המבושלות לתוך הסיר כדי שישתלבו בתוך המרק הטחון.
בתאבון