מתכונים

IMG_20210909_090441_460.jpg

תפוח עץ אפוי עם דבש וצימוקים

6 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, טבעונ (בגירסה עם סילאון), עשיר בסיבים תזונ

 

יש קינוחים פשוטים שהם כל כך טעימים ובריאים שזה מפתיע אותי בכל פעם מחדש. תפוח עץ אפוי הוא אחד מהקינוחים האלו ואני שמחה לחלוק אתכם את המתכון שהכי אוהבים אצלנו במשפחה.

הכנת תפוח עץ אופי עם צימוקים ודבש הוא חלק מהמסורת המשפחתית שלנו בראש השנה אבל האמת שזה קינוח נהדר לכל השנה. תפוח עץ אפוי יכול להשתלב נהדר גם כאשר רוצים ארוחת ביניים מתוקה אחרי הצהרים. הוא מתאים במיוחד במהלך ימי החורף הקרים כאשר מחפשים משהו מתוק וחם להנות ממנו ליד שתיה חמה או בסוף הארוחה.

 

המצרכים:

  • 6 תפוחי עץ מסוג סמיט (ירוקים חמוצים)

  • 6 כפיות דבש/סילאן

  • חצי כפית קינמון (לא חובה)

  • חצי כוס צימוקים

 

אופן ההכנה:

מחמים תנור לחום של 200 מע״צ

מרוקנים את מרכז התפוחים (להוציא את העוקץ והגרעינים וליצור חור צר באמצע התפוח). הקפידו להשאיר את תחתית התפוח שלמה (כדי שהמילוי לא יברח).

ממלאים את החור שנוצר במרכז כל תפוח בצימוקים ומזליפים מלמעלה כפית דבש.

מסדרים בתבנית אפיה ואופים במשך 50-60 דקות (התפוחים אמורים לשנות את צבעם לחום ולהראות מקומטים).

כאשר התפוחים יוצאים מהתנור, אפשר לפזר בעדינות מעט קינמון.

להגיש חם או קר.

 

גיוונים:

  •  להכנת גרסה טבעונית השתמשו בסילאן במק.

  •  אפשר להוסיף למילוי 3-4 כפיות של שקדים גרוסים או חתיכות של אגוזי מלך ביחד עם הצימוקים למי שאוהב.

 

ערך תזונתי:

כ- 100 קלוריות ליחידה

מנה מכילה פחמימות ממקור טבעי וללא שומן

בתאבון!

לפני שנכנס לתנור                                                   מוכן- יצא מהתנור

IMG_20210909_090441_513.jpg
IMG_20210909_090441_494.jpg