מתכונים

IMG_20200918_191802_112.jpg

ירק מבושל לברכות של ראש השנה

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני,  דל פחמימות, עשיר בסיבים תזונתיים

 


בראש השנה יש ברכות רבות לפני הארוחה שנועדות לתת לנו שפע, בריאות והגנה לקראת השנה החדשה. את חלק מהברכות לפי המסורת נהוג לומר בליווי אכילה של ירק טרי/מבושל. את מתכון הירק המבושל עבור הברכות של ראש השנה למדתי מחמותי שרה סרוסי ואני מקפידה להכין אותו מידי שנה לשולחן החג. 


האמת שתמיד כאשר אני מכינה את המתכון אני מתלהבת מחדש מהטעמים וממשיכה להכין אותו גם בשבועות שלאחר החג. כן, זה בהחליט יכול להיות מתכון קבוע לירק מבושל גם במהלך כל השנה.


המתכון פשוט מאד ואפילו לא דורש ערבוב של כל הירקות (אפילו נאסר עלי לערבב!). הירקות המבושלים במתכון יכולים להיות תוספת נהדרת ליד מנה בשרית, מאפים או אפילו ליד ארוחה קלה יותר. שלבו לפי מה שמתאים לכם.
תהנו!


המצרכים:
•    עלי סלק (מנגולד)- חצי חבילה (עלים גדולים)
•    חצי דלורית או חתיכה של דלעת - חתוכה לריבועים 
•    2 קישואים- חתוכים למלבנים גדולים.
•    כרישה- חתוכה לחצי לאורך.
•    שעועית ירוקה- חופן גדול
•    רבע כפית כורכום
•    פלפל שחור גרוס גס
•    מלח
•    כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
•    חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
בסיר רחב מסדרים את כל הירקות (כל ירק בצד אחר, לא מערבבים כמו במרק), ומוספים מעט מים בתחתית. מקפידים שהמים לא יכסו את הירקות (כאמור, זה לא מרק!).
מוספים תבלינים מעל הירקות: כורכום, פלפל שחור גרוס גס, מלח.
מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
לוקחים חצי כוס מים רותחים ומערבבים לתוכם כף אבקת מרק (ערבוב היטב שלא יהיו גושיםֿ) שופכים על כל הירקות.
נתונים להכל להתבשל עוד 15-20 דקות עם מכסה סגור.
המטרה: שהירקות יתבשלו בנוזלים של עצמם ולכן חשוב להקפיד שכמות המים לא תהיה מאד 
גדולה בסיר. התבשיל מוכן כאשר הירקות רכים.


יתרון תזונתי:
תבשיל ירוקת עשיר מאד בסיבים תזונתיים ודל בקלוריות. מכיל ויטמין A, מגנזיום ויתרונות תזונתיים נוספים. קל ופשוט להכנה ומהווה תוספת מגוונת וטעימה לארוחה.

 

בתאבון