מתכונים

20220520_141522.jpg

רצועות חזה עוף בסויה וסילאן
4-5 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, עשיר חלבון, דל שומן

 

הכנה ביתית של רצועות עוף יכולה להיות דרך נהדרת דלת שומן ועשירה בחלבון כדי להכין מנה בשרית בשגרת היומיום. חזה עוף בבסיסו דל שומן ונחשב חלק יחסית ״יבש״ של העוף אבל יש מגוון תיבולים שאפשר להשתמש בהם כדי לתת טעם נהדר בלי לפגוע בערכים התזונתיים.

 

המתכון הנוכחי שאני רוצה לשתף אתכם הוא רצעות חזה עוף במרידנה שקבלתי מאח שלי שנוהג להכין אותה בכל פעם שיש אירוע משפחתי ״על האש״. מכיוון שהמנה הזו מתקבלת אצלנו נהדר על ידי כל בני המשפחה, חשבתי למה לא לנסות להכין אותה באופן קבוע גם במהלך ימות השבוע? המתכון קל ופשוט ונותן ״טוויס״ לחזה העוף הלבנבן שעלול להיחשב דל בטעם ללא תיבול מתאים.

 

איך מכינים?

הכנה ביתית של רצועות העוף יכולה להיות במחבת על האש או במכשיר הנינג׳ה שמאפשר הכנה ״כמו על האש״ בלי שום תוספת שמן. מבחינתי זו כיום ההכנה המועדפת שדורשת ממני הרבה פחות התעסקות וניקיונות, אבל כמובן אפשר הכין את המנה גם על מחבת אם רוצים  (או אם אין לכם בבית את הנינג׳ה).

 

איך לשלב בתפריט?

רצועות העוף משתלבות נהדר בהרבה ארוחות:

- הן מנה בשרית נהדרת לארוחה חמה לצד תוספת של אורז או תפו״א וכמובן ירד מבושל או סלט טרי.

- משתלבות נהדר בסלט טרי ורענן כמנה עיקרית של ״סלט עוף״.

- שילוב מנצח יכול להיות כריך עם רצועות העוף בשילוב עם ירקות טריים, חומוס/טחינה/חרדל או כל ממרח אחר שאתם אוהבים בכריך שלכם.

 

טיפ הכנה לכל השבוע-

אני אוהבת להכין את המנה הזו פעם אחת בשבוע וכאשר הרצועות מוכנות אני אורזת אותן בנייר אלומיניום לפי הכמה היומית שמתאימה לארוחה (בערך כ-150-180 גרם). לאחר מכן שמה את הרצועות העטופות במקפיא. מוציאה במהלך השבוע כאשר רוצה לחמם את המנה עבורי, לבעלי או עבור הילדים לארוחת הצהרים.

פשוט, קל וטעים.

 

 

המצרכים:

  • 1 ק״ג חזה עוף

  • 1/3 רוטב סויה (אני אוהבת להשתמש ב״רוטב סויה בסגנון סיני״)

  • 1/4 כוס סילאן

  • מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות (עובי כ- 1.5 ס״מ) ומכניסים לקופסה/קערה עם מכסה.

מערבבים את מרכיב הרוטב בקערה נפרדת (סויה, סילאן, מיץ לימון) ושופכים על פרוסות העוף.

מכסים עם מכסה את הרצועות העטופות במרינדה ומכנסים למקרר למשך 12-24 שעות.

מוציאים מהקרר, לוקחים את פרוסות העוף בלבד (ללא עודפי הרוטב) ומכינים במחבת/מכשיר נינג׳ה.

 

הכנה בנינג׳ה:

אני משתמשת בתוכנית הכנה ב- roast (צליה), דרגה 3 על חום (ציור להבה שלישית מתוך ארבע) על חום 190 מע״צ.

שימוש במגש הפסים מברזל.

כאשר מכשיר הנינג׳ה מודיע שהגיע לחום הדרוש מסדרים את רצועות העוף על גבי נייר אפויה שהונך על גבי מגש הפסים בתוך הנינג׳ה.

מפעילים את המכשיר למשך 15 דקות.

לאחר 7-8 דקות פותחים את המכשיר והופכים את הרצועות.

במידה ואתם רוצים אותן מעט יותר ״שחומות״ אפשר להוסיף עוד 2-3 דקות נוספות לזמן ההכנה.

הערה- בדרך כלל דרושות לי 2 נגלות כדי להכין כמות רצועות עוף שהכנתי מ-1 ק״ג בשר טרי.

 

הכנה במחבת:

ניתן להשתמש במחבת רחבה רגילה או במחבת פסים.

שמים 2 כפות שמן במחבת ומחמים במשך כ- 2 דקות.

כאשר השמן חם, מסדרים בעדינות את רצועות העוף על גבי המחבת.

מכינים במשך 10-15 דקות (הופכים מידי פעם) עד שהרצועות מקבלות גוון שחום יפה.

שימו לב- בזמן הבישול עלולים להיות נתזים חמים מאד מהמחבת. חשוב להיזהר!

בתאבון!