מתכונים

סלמון אפוי.jpg

סלמון אפוי עם עשבי תיבול

5-6 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני (לאוכלי דגים), עשיר בחלבון, עשיר באומגה 3

 


המצרכים:
•    1-1.2 ק״ג נתח סלמון (אפשר להשתמש בנתח גדול שלם או בנתחים חתוכים מראש)
•    חופן עלי בזיליקום טרי
•    חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה טריים
•    1 כף שמן זית
•    1 כפית שטוחה של מלח גס
•    רבע כפית פלפל גרוס גס
•    אפשרות גיוון- אם אין לכם עשבי תיבול טריים, אפשר להשתמש בקוביות קפואות של עשבי תיבול (למשל שלח חברת "דורות"). להשתמש בקוביות הקפואות של הבזיליקום ביחד עם שמן הזית והתבלינים.

אופן ההכנה:
מחממם את התנור ל-200 מע״צ.
מערבבים בקערה את עשבי התיבול הקצוצים, ביחד עם 2 כפות שמן זית ומלח+ פלפל שחור לפי הטעם.
מניחים את הסלמון על נייר אפיה בתוך תבנית (לא צריך לשמן את נייר האפייה!).
מורחים על הדג את עשבי התיבול.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכנסיים לתנור.
אופים במשך 20 דקות מכוסה, ועוד 10 דקות לא מכוסה.
מוצאים את הדג מהתנור ומכסים בנייר כסף עד להגשה לשולחן (כדי שלא יתייבש).
הערה- אצלי אוהבים את הסלמון מעט יותר שחום אז אני משאירה אותו בתנור אחרי הורדת נייר הכסף עוד 10 דקות נוספות לפחות.

ערכים תזונתיים ובריאות:
קלוריות- מנה מומלצת של 150 גרם סלמון מוכן מכילה 350-400 קלוריות ומתאימה מאד כמנה עיקרית בארוחה. זו מנה משביעה, טעימה, קלה לעיכול ויכולה להשתלב נהדר בכל תפריט דיאטה או/ו חיטוב בשילוב עם אימונים.
חלבון- דג הסלמון עשיר מאד בחלבון ונחשב לקל לעיכול. ב-100 גרם סלמון אפוי יש 26.5 גרם חלבון. מכאן שמנה של 150 גרם תקבלו כמות מאד יפה של כמעט 40 גרם חלבון!
אומגה 3- הסלמון הוא מקור נהדר ובריא במיוחד לחומצת השומן אומגה 3 החשובה לתפקוד הלב ובריאות הגוף.

 

הערה- אם אתם לא אוהבים את אחד מסוגי העלים (פטרוזליה/כוסברה) אפשר לוותר עליו ולהגדיל את הכמות של העשב השני.
 

בתאבון!

עלי פטרוזיליה.jpg
סלמון לפני אפיה.jpg