top of page

מתכונים

P1010267.JPG

דגים ברוטב אדום בנוסח מצרי
5-6 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני (לאוכלי דגים), דל פחמימות, עשיר בחלבון

צילום: תמר גרין

כאשר גרנו בארה״ב נהגנו להיפגש עם חברים ישראלים אחרים לארוחות השבת ובחגים. אני זוכרת את חג פסח הראשון שחגגנו ביחד עם עוד 3 משפחות את ״סדר הפסח״ ואחת המשפחות הביאה דגים ברוטב אדום שהילדים שלי השתגעו עליהם.


לאחר החג בקשתי מהבחור שהכין את הדגים את המתכון. הוא סיפר לי שלפני שהם יצאו לרילוקשיין בארה״ב הוא הלך לסבתא שלו ובקש ממנה את המתכונים האהובים עליו. הוא שלח לי תמונות של המתכון הדגים כתוב על מחברת בכתב ידה של סבתו ומאז אותו יום המתכון של הדגים של סבתא של ליאור היה אצלנו חלק קבוע מהתפריט המשפחתי.


לאורך השנים שדרגתי קצת המתכון והוספתי לו כל מיני מרכיבים שאצלי בבית אוהבים, אבל אין ספק שהגרסה המקורית נשארה האהובה במיוחד. אני רוצה לשתף אתכם במתכון של הדגים ברוטב אדום בנוסח מצרי כי הוא פשוט מאד להכנה, לא דורש הרבה זמן ומאפשר לכל המשפחה להנות ממנה מזינה, עשירה בחלבון עם ערכים תזונתיים גבוהים ודלה בשומן. מנה שמתאימה מאד לארוחת השבת או לערבי החג אבל גם יכולה להיות חלק מהשגרה היומית שלכם במטבח.


הערה- ניתן להכין את הרוטב של הדגים ללא התוספות (גמבה, עגבניה וגרגירי חומוס) אם אתם מחפשים יותר כיון של רוטב צלול או אם יש משהו במשפחה (למשל הילדים...) שלא אוהב את ״החתיכות״.

המצרכים:
•    2 כפות שמן
•    5 שני שום גדולות חתוכות לפרוסות
•    חופן גדול של עלי כוסברה חתוכים דק
•    כפית מלח
•    2 כפיות כמון
•    רבע כפית כורכום
•    רבע כפית פפריקה מתוקה
•    מיץ מחצי לימון
•    3/4 כוס גרגירי חומוס רכים (אחרי בישול נפרד או מקופסת שימורים).
•    1 גמבה חתוכה לפרוסות דקות
•    עגבניה טריה רכה חתוכה לקוביות.
•    2-3 כוסות מים רותחים
•    5-6 פילה דג אמנון (אני בדרך כלל חוצה כל פילה לחצי)
•    200 גרם רסק עגבניות
•    מחבת רחבה גבוהת שולים עם מכסה.

אופן ההכנה:
מזהיבים את שיני השום הפרוסות במחבת עם 2 כפות שמן.
מוספים את התבלינים (מלח, כמון, כורכום, פפריקה אדומה) והכוסברה למחבת ומערבבים בעדינות במשך 2-3 דק'.
מוספים את הגמבה, העגבניה, גרגירי החומוס ונותנים לזה עוד 5 דקות על אש גבוהה עם ערבוב עדין.
מוסיפים למחבת את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים למחבת את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
מכניסים בעדינות את הדגים לתוך המחבת ומוודאים שכולם מכוסה בנוזלים.
מוסיפים למחברת את המיץ מחצי לימון ובוחשים בעדינות.
מבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 40 דקות מכוסה במכסה (מומלץ ב-10 דקות האחרונות לפתוח את המכסה על מנת לאפשר לנוזלים להצטמצם).

בתאבון!

 

דג ויד.jpeg
דג תמונה מהצד.jpeg
bottom of page