top of page

מתכונים

קציצות בקר ברוטב תוניסאי

קציצות בקר ברוטב עגבניות בנוסח תוניסאי

4 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, עשיר בחלבון, עשיר בברזל, עשיר בויטמין B12

צילום: תמר גרין

קציצות בקר מבושלות הן אוכל ביתי עשיר בטעמים בעל ערכית תזונתיים גבוהים. הבקר של הקציצות מספק כמות גבוהה של חלבון, ברזל, ויטמין B12 ועוד. במתכון זה שילבתי בקציצות במקום פירורי לחם את הסובין של השיבולת שועל שיש לו יתרונות תזונתיים רבים. סובין שיבולת שועל עשיר מאד בסיבים מסיסים שמסייעים לפעילות מערכת העיכול ואף להורדת כולסטרול. הסיבים יוצרים תחושת שובע ומעלים את ההוצאה הקלורית של תהליכי העיכול בגוף.

 

את המתכון הזה של הקציצות המבושלות ביססת על רוטב עגבניות מסורתי שחמותי, שרה סרוסי, נהגה להכין. עקבתי אחריה בעת שהיא הכינה את הרוטב במטבח הביתי שלה, ושילבתי אותו עם הקציצות בקר בגרסה הביתית שלי. השילוב יצא מעולה!

 

יש משהו מאד מיוחד בניחוח ובטעם שהתבלינים יוצרים ביחד עם הרוטב של העגבניות. השילוב של הכל ביחד, הרוטב והקציצות, בבישול ארוך שמאפשר לכל הטעמים להתחבר ביחד בצורה נהדרת.

 

 

המתכון:

המצרכים לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר רזה (10% שומן ומטה)

  • בצל אחד גדול חתוך דק

  • חופן עלי פטרוזיליה חתוכים דק

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל

  • חצי כפית מלח

  • רבע כפית פלפל גרוס גס

  • 2 כפות שמן (עבור המחבת)

מערבבים הכל ביחד בקערה ויוצרים קציצות (גודל פינג-פונג)

 

המצרכים לרוטב:

  • בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

  • 3 שיניי שום חתוכות קטן

  • כף שמן זית (להזהבת הבצל והשום).

  • קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות או 5 "עגבניות תמר" טריות חתוכות לקוביות.

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות (אפשר גם עלים לשלב)

  • חופן עלי פטרוזיליה חתוכים גס

  • 1-1.5 כוס מים רותחים.

  • חצי כפית פפריקה אדומה

  • חצי כפית כמון

  • מעט פלפל גרוס גס

  • חצי כפית מלח

ציוד- סיר רחב (לא צריך להיות עמוק)

 

 

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב:

מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית + שיני שום עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק עגבניות, הסלרי והפטרוזיליה.

מוספים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.

מוספים את התבלינים ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה במשך 15-20 דקות.

 

הכנת הקציצות:

מחממים 2 כפות שמן במחבת ומניחים בה את הקציצות.

"סוגרים/משחימים" כל קציצה משני הצדדים ומעבירים לתוך הסיר של הרוטב (בערך 3-5 דקות לכל צד של קציצה, תלוי בחום של המחבת).

כאשר כל הקציצות בתוך הרוטב, סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך 80-90 דקות.

 

אפשר להכין יום מראש את תבשיל הקציצות. להוציא מהמקרר ולבשל/לחמם אותו על האש במשך 30 דקות לפני הארוחה. לדעתי הטעם משתפר 24 שעות לאחר הבישול.

טיפ: תבשיל הקציצות מספק כמות יפה של חלבון ואחוזי שומן נמוכים. בזכות תוספת הסובין שיבולת שועל והעלים, יש סיבים תזונתיים.

 

בתאבון!

קציצות בשר ברוטב תוניסאי
bottom of page