מתכונים

קציצות מעל עלי.jpeg

קציצות בקר ברוטב עגבניות בנוסח תוניסאי

4-5 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, עשיר בחלבון, עשיר בברזל, עשיר בויטמין B12

צילום: תמר גרין

המצרכים לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר רזה (10% שומן) או עוף/הודו טחון

  • בצל אחד גדול חתוך דק

  • חופן עלי פטרוזיליה חתוכים דק

  • 2-3 כפות סובין שיבולת שועל.

  • מעט מלח לפי הטעם

  • פלפל גרוס גס

  • מערבבים הכל ביחד בקערה ויוצרים קציצות.

 

המצרכים לרוטב:

  • בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

  • 3 שיניי שום חתוכות קטן.

  • קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות או 5 "עגבניות תמר" טריות חתוכות לקוביות.

  • כף רסק עגבניות

  • 2-3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות (אפשר גם עלים לשלב)

  • חופן עלי פטרוזיליה חתוכים גס

  • 1-1.5 כוס מים רותחים.

  • חצי כפית פפריקה אדומה

  • חצי כפית כמון

  • פלפל גרוס גס

  • חצי כפית מלח

  • סיר רחב (לא צריך להיות עמוק), כף שמן זית (להזהבת הבצל והשום). 

 

אופן ההכנה:

רוטב- מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית + שיני שום.

מוסיפים את קוביות העגבניות, הרסק, הסלרי והפטרוזיליה.

מוספים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.

מוספים את התבלינים ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה במשך חצי שעה.

קציצות- מחממים מעט שמן  (כף) במחבת טפלון ומניחים בה את הקציצות כאשר המחבת חמה. "סוגרים/משחימים" כל קציצה משני הצדדים ומעבירים לתוך הסיר של הרוטב.

מבשלים על אש נמוכה למשך 60-90 דקות.

 

ערך תזונתי:

המנה מספקת כמות יפה של חלבון. בזכות תוספת הסובין שיבולת שועל והעלים, יש במנה גם תכולה יפה שלסיבים תזונתיים.

טיפ:  

אפשר להכין יום מראש לארוחה גדולה ולבשל במשך חצי שעה לפני הארוחה על אש נמוכה (לאחר שהגיע לרתיחה). הטעם משתפר 24 שעות לאחר הבישול 

בתאבון!

קציצות מהצד.jpeg