מתכונים

ירקות אפוים ב-4 צבעים.jpg

ירקות אופיים בתנור

3-4 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני, דל קלויות, עשיר בסיבים תזונתיים

 

ירקות אפיים בתנור הם תוספת נהדרת לכל ארוחה. אפשר להגיש אותם חמים או קרים בהתאם לאופי הארוחה. התבלינים בשילוב עם מעט שמן זית יכולים להקפיץ ולשדרג את הטעם של הירקות.

אני אוהבת במיוחד לצלות את הירקות ולהשחים אותם בסוף האפייה כדי לקבל מרקם מעט ״קרנצ׳י״ בנוסף לרכות של הירקות האפויים.

המתכון פשוט להכנה ותמיד מקבל הרבה תשבחות כאשר אני מכינה את המנה הזו לארוחה משפחתית או כאשר מגיעים אורחים. אם בוחרים ירקות במספר צבעים ומסדרים יפה בתבנית אז גם המראה מושך את העין ומעשיר את חווית ההנאה מהמנה.

המצרכים:

  • 3-4 סוגים של ירקות.

  • אפשר לבחור את הסוגים שאתם אוהבים. למשל: גזר, קישוא, קולרבי, בצל, פטריות, סלק, חציל, כרובית, ברוקולי, דלורית, דלעת ערמונים, עגבניות שרי, פלפלים במגוון צבעים ועוד.

  • 3-4 כפות שמן זית

  • כפית שטוחה של מלח גס

  • חצי כפית אבקת שום

  • רבע כפית פלפל שחור גרוס דק

  • רבע כפית טימין יבש (לא חובה) 
     

אופן ההכנה:

מחמים תנור לחום של 200 מע״צ.

מקלפים את הירקות שצריך וחותכים אותם לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ.

מסדרים את הירקות בתבנית אפיה (אפשר כל ירק בנפרד כמו בתמונה או לערבב הכל ביחד).

בכוס/קערה מערבבים את שמן הזית והתבלינים ביחד ובעזרת מברשת מורחים מעל הירקות בתבנית. חושב ״ללטף״ כל ירק כדי שיקבל מהתיבול.

מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 40-45 דקות.

לאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות בחום של 220 מע״צ כדי להשחים את הירקות.

 

הצעות:

  • כל הירקות ברשימה שהצעתי למעלה דלים בקלוריות ויכולים להוות תוספת בריאה ומזינה של ירקות לארוחה.

  • אפשר כמובן להכין מגוון גדול יותר של ירקות בכל תבנית אפיה. הכל לפי מה שאתם אוהבים.

  • את הירקות האפויים אפשר לאכול חמים לצד מנה עיקרית או להגיש קר כמנת פתיחה.

  • לשדרג את הסלט- אפשר להוסיף את הירקות האפויים לסלט ירקות וליצור עושר גדול של טעמים ומרקמים.

  • אפשר לשלב במתכון גם בטטות ותפו״א ואז הם יהווה מקור של פחמימות בארוחה.

בתאבון!