מתכונים

20220617_193403[38].jpg

שניצל עוף בנינג׳ה
3-4 סועדים

קטגוריות: עשיר חלבון, לא מטוגן

 

שניצל הוא מאכל מאד ישראלי שכל ילד גדל עליו. גם הילדים שלי (וגם בעלי) דורשים ״שניצל אמיתי״ טרי שמוכן בגרסה המקורית המטוגנת בבית (עלידי כמובן). אצל בעלי זה אפילו יותר קשוח! הוא לימד אותי בדיוק איך הוא אוהב את השינצלים לפי הדרך שאמא שלו היתה המכינה כאשר היה ילד ודורש חיתוך דק של חזה העוף שיתאים לקריטריונים שלו (כן, לקח לי זמן לתרגל ולהגיע לנוסחה המושלמת שהוא ביקש. עכשו אני כבר אלופה בזה!).

 

כמה שהשניצל המטוגן טעים ומהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי (במיוחד בסופי שבוע, בארוחות השישי בצהרים/ערב), עדין עניין הטיגון מאד הפריע לי. לא רק מדובר בכמות גבוהה של קלוריות ושומן, אלא שהטיגון אף יותר סוג שומן לא בריא שנקרא ״שומן טרנס״. כל אלו גרמו לי להתייחס לשניצל הביתי שהכנתי פעם בשבוע (לארוחת השבת) ברגשות מעורבים. מצד אחד לא רציתי למנוע מהילדים שלי מאכל שהם אוהבים (לפעמים כאשר אוסרים לאוכל משהו זה דווקא ודווקא יוצר רצון אז יותר לאוכל אותו כי הוא ״אסור״) וגם היה לי לא קל עם הערכים התזונתיים הבעייתים שלו.

 

הפתרון להתלבטות שלי התגלה בדמות ה״נינג׳ה גריל״. מכשיר מופלא בעיניי שמאפשר הכנה שלה של מזון בצורות הגנה מגוונות בלי צורך כמעט בכלל בתוספת שומן. האפשרות שלו ל״טיגון באוויר״ מתחליפה בצורה נהדרת את הצורך בטיגון עמוק. את הנינג׳ה גריל שלנו קנה בעלי כמתנה לחג הפסח (מודה שאני חשבתי על זה כבר הרבה זמן לפני...אבל חיכיתי שזה יבאו ממנו) ומאז הכנת הבישולים אצלי במטבח השתדרגו מאד.

 

את השניצלים המסורתיים של יום שישי שהיו מטוגנים בשמן עמוק על גז העברנו להכנה פשוטה וקלה במכשיר הנינג׳ה גריל והיום אני רוצה לשתף אתכם במתכון שלי שהתיבול שלו שייך למטבח של חמותי שרה סרוסי.

 

מצרכים:

  • 500-750 גרם חזה עוף טרי

  • 1 ביצה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כפית כמון

  • 1/4 כפית פלפל

  • חצי כוס שמן

  • פירורי לחם

 

אופן ההכנה של פרוסות העוף:

חותכים את חזה העוף השלם לפרוסות דקות ומכניסים לקערה/קופסת-איחסון

בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם התבלינים ושופכים על פרוסת חזה העוף.

מערבבים הכל ביחד בעדינות ומניחים במקרר ל-4-24 שעות (אני באופן אישי אוהבת להכין את זה יום לפני, ולתת לזה ל״נוח״ במקרר ולספוג את כל הטעמים).

לפני ההכינה מוצאים את פרוסות העוף עם הביצה מהמקרר, מפזרים את פרורי הלחם בצלחת רחבה וטבלים את פרוסות העוף משני הצדדים (לוודא שכל כפרוסה מכוסה בפרורי לחם).

בעקרה קטנה שימים חצי כוס שמן ועם מברשת אפיה מורחים בעדינות כל פרוסת עוף עטופה בפירורים.

אין צורך בהרבה שמן לכל פרוסה!

 

הכנה בניננג׳ה גריל:

תוכנית  AIR FRY, בחום של 200 מע״צ

מכניסים את פרוסות העוף ל״נינג׳ה גריל״ למשך 14 דקות.

אני ממליצה לשים נייר אפיה על תחתית התבנית ועליה לסדר שכבה אחת של פרוסות השניצל.

אחרי 7 דקות, הופכים את השניצלים כדי שכל פרוסת עוף תקבל חום אחיד בשני הצדדים.

מי שאוהב את השניצל שלו יותר ״שרוף״ יכול להאריך את משך ההכנה.

 

מילה לסיכום

הכנה של שניצל בנינג׳ה הפך להיות חלק בלתי נפרד משגרת יום השישי שלנו. קל להכנה, טעים מאד ועם ערכים תזונתיים הרבה יותר טובים בהשוואה לשניצל המטוגן. נכון, זו עדין לא גרסה שאפשר לקרוא בה לשניצל ״דיאטטי״ אבל הוא בהחלט דל בשומן וקלוריות בהשוואה למקור ומעניק חווית טעם דומה וטעימה לגרסת המקור.

אצלנו הילדים הצביעו בעדו והוא מתקבל באהבה גדולה גם כאשר מגיעים אורחים שלא יודעים שלא מדובר בשניצל מטוגן! כן, אני חושבת שמצאתי פיתרון אמיתי וטוב לבעיית הטיגון.

אם גם אתם חובבים שניצלים ורוצים פיתרון יותר בריא בלי לוותר על הטעם, ממליצה לכם בחום לנסות להכין אותו בנינג׳ה!

בתאבון