top of page

מתכונים

2 בורקס_edited.jpg

מאפה במילוי תפו״א, עגבניות שרי, זיתים ופסטו
2 מאפים, 6-7 מנות

קטגוריות:  צמחוני

 

מאפים במילוי תפו״א אני נוהגת להכיל לכל ארוחת שבת משפחתית אצלנו בבית. יש שיקראו לזה ״בורקס״ אבל האמת שהמאפה הרבה יותר עדין ופחות משמין מבורקס. מילוי תפו״א הוא בסיסי וקל להכנה ואפשר להוסיף לו תוספות רבות שמשדרגות לו את הטעם ולוקחות אותו למחוזות אחרים.

 

הגרסה שאני משתפת אתכם כאן היא בניחוח בלקני עם זיתים, עגבניות שרי ופסטו. למטה במתכון, תחת קטגורית ה״גיוונים״ אתם יכולים למצוא עוד וריאציות שאני נוהגת להכין בימי שישי כדי לגוון את הטעם בכל פעם.

 

המתכון קל להכנה, פשוט וטעים מאד. אפשר להכין אותו מראש ואף להנות ממנו לפחות 3 ימים לאחר האפיה. אני כמובן מקפידה להכין אותו בצוהרי יום שישי, לפני ארוחת השבת, כדי להנות ממנו בשיא הטריות. סמוך לארוחה אני מחממת אותו מעט בתנור ואז פורסת כל מאפה ל-10 פרוסות ומגישה.

 

המצרכים:

  • חצי גליל בצק פילוס תורכי (אני משתמשת של חברת מעדנות)

  • 3 תפו״א בינונים

  • חצי כוס זיתים פרוסים

  • חופן עגבניות שרי- חתוכות לרבעים

  • כפית פסטו

  • רבע כפית מלח

  • מעט פלפל שחור

  • 1 ביצה למילוי

  • 1 ביצה למריחה על הבצק לפני האפיה

  • 1 כפית מלח- תוספת למי בישול תפו״א

 

הוראות הכנה:

 

הכנת המילוי:

מבשלים מראש את תפו״א במים+ כפית מלח במשך שעה כדי לרכך אותם.

מועכים לפירה ושמים בקערה.

מוסיפים לקרעה את ביצה טרופה + רבע כפית מלח ולפלפל שחור.

מערבבים היטב.

מוספים את העגבניות שרי, הזיתים והפסטו- מערבבים היטב.

 

הכנת המאפים:

מחממים מראש את התנור ל-250 מע״צ

פורסים את חצי מכמות הבצק על משטח ישר.

מחלקים אותו לחצי בעזרת סכין ומניחים לאורך כל חלק כחמצית מכמות המילוי.

מפזרים את המילוי בצורה אחידה על הבצק באמצע.

עוטפים את המילוי משני הצדדים ליצירת גליל ומהדקים בעדינות בקצוות בנקודות החיבור על גבי המאפה (הידוק עדין אבל חשוב כדי שלא יפתוח במהלך האפיה).
מניחים את המאפה בתבנית אפיה, על גבי נייר אפיה.

אני נוהגת למתוח בעדינות את המאפה לפני שמנחים בתבנית על מנת שיהיה ארוך יותר ויתאים לגדול התבנית.

מורחים את הבצק בביצה טרופה עם מברשת ומכניסים לתנור.

 

אפיה:

אופים במשך 10 דקות על חום של 250 מ״צ

לאחר מורידה את החום ל-200 מ״צ למשך 30 דקות נוספות.

 

לאחר האפיה מוצאים את המאפים ונותנים להם להתקרר.

לפני ההגשה חותכים כל מאפה ל-10 חתיכות ומגישים.

 

 

ערכים תזונתיים לחתיכה אחת:

  • קלוריות- 88 קלוריות

  • שומן- 4.1 גרם

  • פחמימות- 11.2

  • חלבון- 1.8

 

 

גיוונים:

  • טבעונים- אפשר להוריד את הביצה אך חושב במקרה זה לערבב היטב את תפוחי האדמה בעת הכנת הפירה ליצירת מרקם אחיד וקרמי.

  • גיוון העגבניות- שאני אוהבת לעשות הוא להחליף את העגבניות שרי בפרוסות של עגבניות מיובשות (לחות, לא בתוך שמן) חתוכיות לקוביות קטנות. כמות של 4-5 פרוסות יספיקו למאפה.

  • גיוון הזיתים- במקום הזיתים הירוקים הפרוסים אני משתמשת בזיתי קלמנטה באותה כמות.

  • למי שלא רוצה יותר מידי תוספות במילוי- אפשר להכין את אותו המילוי רק עם זיתים ותפו״א. אפשרות נוספת היא להכין את מילוי תפו״א חלק רק עם תוספת של חצי כפית אורגנו+ מלח ופלפל.

 

טיפ לבצק:

הבצק מגיע קפוא. שמרו אותו במקפיא אך העבירו אותו למקרר יום/ערב לפני שאתם מתכננים להכין את המאפה. הוציאו אותו מהמקרר 5-10 דקות לפני התחלת האפיה. אל תוציאו אותו הרבה זמן מהמקרר לפני התחלת האפיה בימים חמים כי אז הוא נעשה מאד רך וקשה לעבוד איתו.

בתאבון

אפשר להכין מראש את כל גליל הבצק עם 4 מאפים במקביל. כך ניתן להכין עם כמה טעמים שונים במילוי

בורקס לפני אפיה_edited.jpg

הכנת המילוי לאפיה עם זיתים ועגבניות שרי והשני רק עם זיתים

bottom of page