top of page

מתכונים

20250620_134334_edited.jpg

עוגת גבינה קלה עשירה בחלבון וסידן
10 יחידות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, עשיר בסידן, עשיר חלבון

אם כבר אכילה ריגשית, אז שיהיה טעים ובריא!

בעת כתיבת שורות אלו, אנחנו במלחמה עם איראן.

המצב של הלחץ והחרדה דוחף אותנו לחפש אוכל מתוק והבחירות שלנו לא תמיד מוצלחות…

 

היה לי חושב כן לתת מענה לצורך במתוק של בני משפחתי, אבל שגם יהיו לו ערכים תזונתיים גבוהים.

החלטתי לעשות עוגת גבינה עשירה בחלבון וסידן. השתמשתי ביוגורט חלבון PRO שקבלתי בסיור במפעל שטראוס בשבוע שעבר, כאשר עוד לא ידענו שהמלחמה בפתח.

 

פשפשתי באתרי אינטרנט שונים בחיפוש אחרי עוגות גבינה שיהיו פשוטות וקלות להכין. בדקתי מה יש לי במזווה ולפי זה יצרתי מתכון שמשלב. היה לי חושב במיוחד שהעוגה תהיה עשירה בחלבון וסידן עם דגש על טעם מצויין.

הערכים התזונתיים של העוגה (כאשר מחלקים ל-10 פרוסות) הם:

160 קלוריות לפרוסה
9.5 גרם חלבון
168 מ״ג סידן

לכל הדעות ערכים מאד יפים שתורמים לתזונה היומית שלנו ויכולים להשתלב בכל ארוחת ביניים בלי להרגיש ״שחטאנו״.


מתכון:

המצרכים:
1 גביע יוגורט חלבון PRO  1.5%
2 גביעים של גבינת סקי 5% (250 מ״ג)
5 ביצים
חצי כוס קורנפלור
חצי כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 170 מע״צ

אופים את העוגה בתבנית שמרופדת בנייר אפיה בחום של 170 מע״צ למשך 70 דקות.
מצננים קצת מחוץ לתנור ואז מכניסים למקרר.
אני ממליצה לחכות עד ליום המחרת (לתת לעוגה ״לנוח״ ולכל הטעמים להתחבר).

שיהיה בתאבון ותפילה לימים שקטנים.

כן, את העוגה הזו אפשר להכין גם לא בימים של לחץ חרדה. היא תהיה טעימה ובריאה גם אז :)

בתאבון

Screenshot_20250621_114027_Instagram_edited.jpg
bottom of page