top of page

מתכונים

20241025_164727_edited.jpg

שיפודי עראייס
4 סועדים (8 שיפודים)

קטגוריות: עשיר חלבון

עראייס הוא מאכל טעים מאד שעד עכשו לא כל כך הכנתי בבית בגלל גרסתו המקורית ה״מושחתת״... במקור העראייס מגיע מהמטבח הלבנוני/סורי והוא קל להכנה. מכינים את העראייס עם פיתה לבנה הממולאת בבשר בקר/עוף. עוטפים בשמן ומניחים על המנגל או על הגז. טעם גן עדן אבל גם המון שומן ורכיבי תזונה פחות בריאים שאני מעדיפה להמעיט בשילובם בתפריט שלי ושל משפחתי.

כמה הופתעתי לגלות את הגרסה היותר בריאה של העראייס כאשר הינו באירוח אצל אחותו של בעלי, גלית אביטל במיתר. גלית הכינה את העראייס מגוגלים בטורטיה, מסודרים על שיפוד ויאללה למנגל. הגרסה הזו של השיפודים מאד מצא חן בעיניי והחלטתי להכין אותה אצלי בבית בתנור. אפשר כמובן גם להכין את הגרסה הזו בנינג׳ה או על המנגל. הכל לפי מה שנוח ונגיש לכם בבית.

קל ופשוט להכנה כבר אמרתי?

40 דקות דקות ויש לכם מנה נהדרת לארוחה!

(10 דקות הכנה+ 30 דקות בתנור!)

 

המצרכים:

  • 500-600 גרם בשר טחון

  • 8 שיפודים (אפשר להשתמש בשיפודי במבוק קצרים)

  • 3 טורטיות גדולות (גודל XXL משקל 76 גרם ליחידה). אפשר להתשמש בטורטיה מקמח לבן/מלא/כוסמין

  • חופן עלי פטרוזיליה טרייה קצוצים

  • שן שום קצוצה

  • חצי בצל קצוץ

  • כפית שטוחה של מלח

  • רבע כפית פלפל טחון

  • תרסיס שמן

  • עבור האפיה- תבנית מלבנית לתנור+ נייר אפיה

 

אופן ההכנה

מחממים את התנור מראש ל-200 מע"צ.

מערבבים בעקרה את כל המצרכים של המילית: בשר טחון, בצל קצוץ, שום קצוץ, חופן פטרוזליה קצוץ, מלח ופלפל. 

מחלקים את המילית ל-3 חלקים/גושים  נפרדים.

פורסים טוטריה על משטח עבודה נקי ומסדים באמצע בקו אחיד את אחד מגושי המילוי.

מגלגלים את הטורטיה עם המילוי וחותכים ל-8 יחידות אחידות.

משפדים 3 עיגולי טורטיה על שיפוד אחד ומסדרים בתבנית בה מונח מראש נייר אפיה.

מרסיסים את השיפודים לפני שמכניסים לתנור ב״תרסיס שמן״ בצורה אחידה.

אופים במשך 30 דקות

בתאבון

20241025_174851_edited.jpg
bottom of page