מתכונים
סוכריות מקליפות תפוזים
קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני
לאמא שלי יש מסורת: כל חורף מכינה סוכריות מקליפות תפוזים!
יש כלל קבוע אצלנו בבית- לא זורקים את הקליפות של התפוזים לפח אלא מעבירים אל אמא שלי להכנת הסוכריות!!
האמת שהמסורת התחלה כאשר היא היתה שנים רבות גננת והכינה כל חורף את סוכריות קליפות התפוזים ביחד עם הילדים בגן. עכשו, כאשר היא לא עובדת בגן, היא דואגת לשמור על המסורת הזו בבית ולפנק את כל בני המשפחה בסוכריות בהכנה ביתית. אין אירוע, יומולדת או חגיגה אחרת בימי החורף שלא תגיש על השולחן סוכריות קליפות תפוזים מעשה ידיה.
את המתכון הזה קבלתי ממנה וניסיתי לדייק בדיוק לפי צורת ההכנה שהיא מקפידה עליה.
שווה גם לכם לנסות.
המצרכים:
• קליפות מ-4-5 תפוזים (לבחור תפוזים עם הקליפות העבות)
• סוכר
אופן ההכנה:
• חותכים את קליפות התפוזים לרצועות באורך של 3-4 ס"מ.
• משרים במים רותחים (לא לבשל!)
• משכים להשרות 2-3 ימים כאשר 4 ביום מומלץ להחליף את המים (רותחים).
• כאשר הקליפות התרככו, סוחטים מהן את הנוזלים.
• שוקלים את קליפות התפוזים ומודדים חצי מהכמות של המשקל בסוכר.
דוגמה: על כל 200 גרם קליפות, שימים 100 גרם סוכר.
• שמים את הקליפות+ הסוכר בסיר על האש קטנה ומבשלים עם ערבב מידי פעם, עד שהסוכר הופך לנוזלי.
• ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים בערך שעה וחצי.
• להיזהר של ידבק לסיר, לבחוש בעדינות.
• כאשר המים מתאדים, מוצאים מהסיר ופורסים על "לוח חיתוך" או משטח נקי אחר.
• נותנים לסוכריות להתקרר.
• מומלץ לערבב מידי פעם כדי שהסוכריות לא ידבקו למשטח.
בנימה אישית:
זהו לא מתכון דיאטטי, עדין הרי מדובר בהכנה שלי סוכריות ויש בו לא מעט סוכר. היתרון של המתכון הוא שמדובר רכיבים טבעיים ואין בו חומרי צבע, טעם ומשמרים מלאכותיים שיש בסוכריות מסחריות רגילות. אתם כמובן יכולים לשחק עם כמות הסוכר וכך לשלוט ברמת המתיקות ובכמות הקלוריות. לפי דעתי, אין כמו לארח ולהגיש סוכריות קליפות תפוזים בחורף מעשה ידכם בארוחות השבת או כאשר קופצים אורחים/חברים לבחר.
טיפ:
אפשר לשמור אותן זמן ארוך אם מקפידים לשים בכלי סגור ואטום היטב. כך תוכלו בפועל להנות מהסוכריות לא רק בחודשי החורף!
בתאבון