top of page

מתכונים

תבשיל טבעוני בתנור

תבשיל טופו עם עגבניות שרי ופטריות
8-10 מנות

קטגוריות: טבעוני, ללא גלוטן, מקור טוב לחלבון

 

אני מאד אוהבת להכין תבשילי קדרה שהם כמעט ארוחה מלאה בסיר אחד. הבישול המשולב שמתחיל על הגז ועובר לתנור בסיר ברזל כדר, נותן טעם עשיר במיוחד למנה כולה.

את התבשיל הזה הכנתי על סמך מתכון של תבשיל דומה בשרי שאני מכינה כבר שנים למשפחה, אבל העשרתי אותו ושיניתי את המרכבים על מנת לקבל מנה טבעונית. קוביות הטופו החליפו את קוביות הבשר והפטריות ועגניות השרי העניקו למנה טעמים, מרקמים וערכים תזונתים חדשים שלא היו במנה המקורית.

 

אני חייבת לומר שהתחלתי להכין את המנה הזו עבור ארוחות משפחתיות בהן אירחתי בני משפחה טבעונים אבל התאהבתי בעצמי בגרסה הזו. מזמינה גם אתכם לנסות ולראות האם היא יכולה להשתלב אצלכם במבטח.

שימו לב- חשוב להשתמש בסיר בישול שיכול להיכנס לאפיה בתנור. אני אישית ממליצה על סיר ברזל כבד שיותר פיזור חום אחיד וטוב לאורך כל האפיה.

 

מצרכים:

  • בצל בינוני חתוך לקוביות

  • 300 גרם טופו (קשה) חתוך לקוביות

  • 2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לחצאים (כ-280-300 גרם)

  • 1 סלסה של פטריות שמפיניות חתוכות לחצאים/רבעים (כ-200-220 גרם)

  • 1 תפו״א גדול או 2 בינוניים חתוכים לפרוסות דקות.

  • 1.5 כוס אורז בסמטי

  • 1.5 כפית מלח

  • חצי כוס רוטב טריאקי

  • חצי כוס רוטב סויה בסגנון סיני

  • 2-3 כפות שמן

  • 3.5 כוסות מים רותחים

  • ציוד: סיר ברזל המאפשר אפיה בתנור

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מע״צ.

על גבי הגז, בסיר ברזל גדול מחמימים את השמן ומוסיפים את קוביות הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות הטופו לסיר ביחד עם רבע כוס סויה ורבע כוס טריאקי.

מערבבים בעדינות ומכסים למשך 2 דקות.

מוספים את הפטריות והעגבניות לסיר. מערבבים הכל בעדינות ושוב מכסים במכסה את הסיר למשך 2-3 דקות (לתת לירקות להתרכך ולהגיר נוזלים).

מוסיפים 1.5 כוסות אורז בסמטי לסיר. מערביבים אותו בעדינות עם הירקות ומוסיפים רבע כוס סויה ורבע כוס טריאקי.

מערבבים בעדינות ונותנים להכל להתבשל ביחד במשך 2-3 דקות נוספות (לערבב בעדינות כי עלול להידבק).

מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים לסיר ביחד עם המלח (אני מעדיפה להכניס את המלח ישירות לכוס המים הרותחים ואז לשפוך לסיר). מערבבים בעדינות ומביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה.

מסדרים מעל המים את פרוסות תפו״א האדמה באופן שיכסה את כל החלק העליון של הסיר.

מכסים במכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מע״צ.

אופים במשך 50 דקות.

בתאבון

מרכיבים לתבשיל טבעוני
תבשיל טבעוני על האש
bottom of page