המלחמה משבשת לנו השגרה ויוצרת מציאות חדשה. אחד מהתחומים שמשתבש הוא ההרגלי האכילה ואנו עלולים להרגיש שאנו מאבדים שליטה. במיוחד בתקופה זו של לחץ וחרדה אנו מרגישים צורך חזק לנשנש ולחפש יותר אוכל מתוק. זה יכול להיות על רקע של אכילה רגשית אבל יכול להיות גם מושפע כתוצאות משינוי הורמונאלי שמתרחש בגופינו בשל הסטרס בו אנו נמצאים.
הכתבה התפרסמה לראשונה באתר וואלה בתאריך 19.11.23
להילחם בצורך במתוק היא משימה מאד קשה בשעה זו ואם מדובר בשינוי הורמונאלי על רקע פיזיולוגי זה קשה במיוחד. עם כל הרצון והמוטיבציה לאוכל נכון ובריא יש לפעמים תחושה שהמצב כרגע לא מאפשר לבחור נכון. האמת, אפשר בכל זאת לאכול בריא! אפשר לבחור מזונות בריאים בעלי מתיקות טובה שיכולה להשתלב נהדר בתפריט ולתת לכם אנרגיה טובה וגם לספק את הדחף של הגוף למתוק.
מה עושים, איך בוחרים מתוק בריא?
במקום ליפול על מתוקים המכילים קלוריות ריקות, סוכר מעובד בכמות גדולה, שומנים לא בריאים ומעט סיבים תזונתיים, אפשר לבחור מתוק בריא שיכול להשתלב בתפריט היומי. חשוב להבין שהתחושה הזו לא תעלם רק אם תחליטו שאתם ״לא אוכלים״. מצב של הימנעות עלול דווקא לגרום אחרי זה ל״התנפלות״ ולתחושה של איבוד שליטה. לכן חשוב במיוחד בימים אלו להיכן לעצמכם רשמה של מזונות מתוקים בריאים שאפשר לשלב בתפריט היומי כארוחת ביניים. כדאי גם להציב גבולות ולהחליט מראש באיזה זמנים אתם משלבים את ה״מתוק הבריא״ כדי לא להרגיש שאתם מאבדים שליטה.
איפה מתחילים?
את המתוקים הבריאים אפשר לקנות או להכין לבד בבית. לפעמים ההתעסקות וההכנה של המאכלים בבית יכולה לתת תחושה חשובה של ״היות עסוקים״, תחושה של יצירתיות ותוך כדי כך להרגיע חלק מרמות הלחץ והחרדה.
רשימת 20 מתוקים בריאים שאפשר לשלב בתפריט היומי:
1. סלט פירות
2. שייק פירות – אפשר לשלב פירות טריים ופירות קופאים
3. תמר+ אגוז
4. עוגיות גרנולה ביתיות
5. דייסת קוואקר עם סילאן/דבש/מייפל+ קינמון
6. תפוח עץ אפוי עם צימוקים, מעט סוכר חום וקינמון
7. כדורי קקאו ותמרים
8. חלבה אישית
9. פרוסת לחם עם טחינה+ סילאן
10. פרוסת לחם עם ריבה
11. פריכיות/פרוסת לחם עם דבש/סילאן
12. ארטיק פרי- אפשר לקנות או להכין לבד בבית
13. מוזלי- יוגורט+ כפית דבש/סילאן+ גרנולה
14. שקית אישית של תפוחים מיובשים קרנצ׳ים
15. רצועות מנגו מיובש דל סוכר
16. אננס מיובש ללא תוספת סוכר
17. 2-3 קוביות שוקולד מריר 70% ומעלה
18. לערבב טחינה גולמית עם שוקולד מריר מומס. להקפיא על מגש ולשבור חתיכות קטנות. אפשר לשמור במקרר בקופסה.
19. נשיקות מרנג שמכינים מקצף ביצים ואופים בתנור על חום נמוך הרבה זמן. אפשר לשלב בתוך הבלילה של הקצף גם פרוסות שקדים אם רוצים ליצור ״עוגיות שקדים״.
20. פנקייק מקמח מלא/כוסמין בשילוב פירות ומייפל
Comentários